A 20. JUBILEUMI Nyári Dicsőítő és Próféta iskola egy különleges tábor volt ahol számos új dologgal és meglepetéssel vártunk titeket.  Több olyan alkalmat terveztünk, amin egy-egy iskolából (Dics-Suli, Próféta Suli, EvangSuli) mindenki jelen van. Ezen felül új típusú workshopok és inspiráló előadások is vártak minden táborozót számos különböző témában.

Alább az iskolákról szóló tartalmakat és menetrendeket olvashatjátok:

Dics-Suli

A Nyári Dicsőtő és Próféta Iskolában a hét folyamán nagy tapasztalattal rendelkező magasan képzett keresztény zenész tanárok, dicsőítők tanítanak.

Előadás jellegű, nagyobb létszámú kurzusok és kisebb előadások keretében igyekszünk továbbadni mindazt, amivel elősegíthetjük a résztvevők fejlődését. Vágyunk arra, hogy segítsünk abban, hogy a résztvevők hatékonyabban, és magasabb színvonalon tudják ajándékaikat és tehetségüket kamatoztatni Isten Királyságában, és inspirációt nyerjenek.

A tábor nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedhessünk sok dicsőítővel, szolgálókkal, akik Magyarország különböző régióiból, a határon túlról, különféle gyülekezetekből érkeznek, és valójában egymástól is sok inspirációt nyerhetünk.

Próféta suli

A Próféta Iskola erőteljes ugyanakkor kiegyensúlyozott tanítással, képzéssel igyekszik segíteni ennek az ajándéknak a fejlődését. Az elmúlt évek sok jó gyümölcse igazolja, hogy a prófétai ajándék megfelelő keretek között ma is működik és nagy áldás a gyülekezetek számára. 

A jelenlegi nemzetközi korlátozások miatt idén magyar szolgálói csapat fog szolgálni a Próféta Suliban. Hisszük, hogy együtt fantasztikusan megtapasztaljuk Isten jelenlétét az idei táborban.

Az egész programtervben lesznek változások. A kezdők és ifik számíthatnak arra, hogy megtalálják a helyüket, de a haladók és mentorok számára is lesznek izgalmas események. A tavalyi Országos Prófétai Találkozóhoz hasonlóan az idén is helyet kap az Alabástrom Projekt, mely az elmúlt 1 évben szárnyain hordozta a prófétai mozgalmat.

Evang suli

Ebben az évben ismét megrendezésre kerül az Evangélista Iskola gyakorlati evangélizációs kurzusa. 

  • Hisszük azt, hogy a Szent Szellem minden újjászületett hívő ember hitét, személyes történetét, tanúskodását használni szeretné abban, hogy sokak  élete, akik még nem találkoztak személyesen Jézussal, gyökeresen megváltozzon.
  • Hisszük, hogy a kurzus során a résztvevők egy olyan erőteljes inspirációt kapnak a Szent Szellemtől, ami radikálissá teszi Őket az evangélium hirdetésében. 
  • Hisszük, hogy az itt töltött idő új távlatokat nyit előttük a Szent Szellem természet feletti munkájának megragadásában, mivel hisszük, hogy AZ EVANGÉLIUM ISTEN EREJE!

Délelőttönként kipróbált, az evangélizálásban, bizonyságtételben gyakorlott szolgálók tanítanak, inspirálnak bennünket arra, hogy bátran kilépjünk a környezetünk, barátaink, ismerőseink felé az evangéliummal. A hitüket, személyes tapasztalataikat osztják meg velünk, hogy hatékonnyá váljunk a bizonyságtételben.
Nem egyszerűen arról tanulunk majd, hogy hogyan osszuk meg személyes történetünket másokkal, hanem arról is, hogy hogyan szolgáljunk a Szent Szellem erejével a világ felé, átélve Isten Királyságának természet feletti valóságát!

Délutánonként tapasztalt utcai evangélisták vezetésével, Debrecen utcáin hirdetjük Jézus szeretetét, imádkozunk az emberekért, a betegek gyógyulásáért, a szükségben levőkért. Meghívjuk Őket a Dics Suli esti, szabadtéri rendezvényeire, ahol egy újabb erőteljes istenélmény vár rájuk.

Mindeközben a kurzus belső helyszínén közbenjáró ima és dicsőítés zajlik majd az utcai szolgálatért.
A kurzus részvevői a délutánok folyamán, szabadon választva mind az utcai evangelizálásban, mind a közbenjárásban részt vehetnek.

Festés és Kreativitás

Szeretettel tolmácsoljuk  Linwood Berry szavait a kurzusról:
“A 2020-as meglehetősen nehéz év után, miután sok időt töltöttem a házon belül, most újra utazhatok, és alkothatok a műtermen kívül is. Ez egy csodálatos szabadságot jelent. A társadalom erőteljes nyomást helyezett az emberre, hogy ne hagyja el az otthonát, hogy különüljön el, és félelmet ébresztett, nehogy az emberek kapcsolatban legyenek egymással. Egy ilyen időszak után azt gondolom, hogy Isten embereinek ki kell lépnie, az életével kell bemutatnia az Evangéliumot és bátran kapcsolatba kell lépnie a külvilággal, az emberekkel.

Így ebben az évben a Dics-Suli festőkurzusának témája: “Menjetek el az egész világra…és alkossatok!” Kilépünk tehát a műteremből a külvilágba.

Hogy fog ez kinézni a gyakorlatban? Kétféle módon fogunk dolgozni:

  1. Vázlatok a városban: Megtanuljuk, hogy hogyan készítsünk gyors vázlatokat egy vázlatfüzetbe. Ezeket tintával és vízfestékkel fogjuk elkészíteni. Pár hasznos tanács után kimegyünk a városba, és megkezdjük a vázlat-túránkat.
  1. Műterem a hátizsákban: Kifejlesztettem egy olyan módszert is, hogy hogyan tudok a szabad ég alatt festeni. Mindent, amire szükségem van, egy hátizsákban viszem magammal. Ezt a tudást szeretném megosztani a tanulókkal (habár ez talán egy kicsit nehéz lesz a kezdőknek). Festővásznakra fogunk akrilfestékkel festeni a szabadban. Természetesen nem kell majd ott befejeznünk a képeket, de készítünk majd fényképeket a helyszínről, elkezdjük a festést, és befejezzük a műteremben.

A fő ötlet tehát az, hogy kilépjünk a műteremből és hagyjuk, hogy a természet adjon ihletet az alkotásainkhoz.”

Nézd vissza az alkalmakat