Szeretettel várunk a XXI. század 21. Nyári Dicsőítő és Próféta Iskolájába, ahol idén is számos programmal és kurzussal várunk titeket!  A tavalyi nagy sikerre való tekintettel mostani táborunkban is több olyan alkalmat tervezünk, ahol egy-egy iskolából (Dics-Suli, Próféta Suli, EvangSuli) mindenki jelen van, és közösen emelhetjük szívünket az Úrhoz, valamint workshopokkal, inspiráló előadásokkal is készülünk.

Az alábbiakban az iskolákról olvashattok információkat:

Dics-Suli

A Nyári Dicsőtő és Próféta Iskolában a hét folyamán nagy tapasztalattal rendelkező magasan képzett keresztény zenész tanárok, dicsőítők tanítanak.

Előadás jellegű, nagyobb létszámú kurzusok és kisebb előadások keretében igyekszünk továbbadni mindazt, amivel elősegíthetjük a résztvevők fejlődését. Vágyunk arra, hogy segítsünk abban, hogy a résztvevők hatékonyabban, és magasabb színvonalon tudják ajándékaikat és tehetségüket kamatoztatni Isten Királyságában, és inspirációt nyerjenek.

A tábor nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedhessünk sok dicsőítővel, szolgálókkal, akik Magyarország különböző régióiból, a határon túlról, különféle gyülekezetekből érkeznek, és valójában egymástól is sok inspirációt nyerhetünk.

Idei kurzusaink:

Dob kurzus (Kurzus tanárok: Centgráf Benjámin, Terecskei Pál)
Basszus gitár kurzus (Kurzus tanárok: Durkó Norbert, Makovei Milán)
Elektromos gitár kurzus (Kurzus tanárok: Bódi Norbert, Kiss Gábor)
Akusztikus gitár kurzus (Kurzus tanárok: Búzás István, Lettner Gábor)
Billentyű kurzus (Kurzus tanárok: Durkó Teofil, Tóth Ákos)
Fuvola kurzus (Kurzus tanár: Lakatos Vera)
Trombita kurzus (Kurzus tanár: Rajz József)
Szaxofon kurzus (Kurzus tanár: Kedl László)
Hegedű kurzus (Kurzus tanár: Kovács Péter)
Ének kurzus (Kurzus tanárok: Fóris Rita, Kedl Ildi, Andelic Jonathan)

 

A hangszeres és az énekes kurzusok során elsősorban az új dalok megismerésére, és az azokban felmerülő problémákra, azokkal kapcsolatos fontos tudnivalókra koncentrálunk. Nem zajlik zeneiskolai szintű oktatás, inkább szeretnénk tanácsot, módszereket, inspirációkat adni. Interaktív, workshop-szerű kurzusokon abban szeretnénk segíteni, amire a legnagyobb szükséged van, ezért a regisztráció során akár előre is jelezheted (sőt, erre kifejezetten kérünk is), ha valamilyen téma jobban érdekel!

 

Dicséret vezetés kurzus (Kurzus felelős: Lakatos Péter)

A Dics-Suli tanári csapat dicséret vezetői adnak tovább fontos tanításokat, megértéseket, amelyek sokat segíthetnek a tovább lépésben. Az előadásokat interaktív formában tartjuk, mindig lesz lehetőség kérdezni, olyan témákat felvetni, amelyek még érdekelnének.

 

Producer és hangszerelés kurzus (Kurzus vezető: Ferencz Péter Peet)

Betekintést kaphatsz egy dal hangszerelésének fontos szempontjaiba, kérdezhetsz, tanulhatsz tapasztalt producertől. Jó, ha vannak kérdéseid akár konkrét hangszerelési, dal szerkesztési, vagy más produceri területeken, mert itt megbeszélheted őket.

 

Dalíró, dalfordító kurzus (Kurzus vezető: Kerekes Ernő)

Alkotó folyamatokban, dalok szerzése, csiszolása, szövegírás, dalszöveg fordítás témákban kaphatsz hasznos tanácsokat, inspirációkat. A kurzus során valamilyen közös alkotásra, csapat munkára is lehetőség nyílik majd.

 

HANGADÓK – gyerek dics (Kurzus vezető: Rajz Andi)

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő, ifjú generáció is megtalálja a helyét Isten dicséretében! Ezen a kurzuson szeretettel várjuk a 8-14 éves gyermekeket, hogy tanuljanak a dicsőítésről, és be is kapcsolódhassanak Istenünk magasztalásába. A kurzusra azokat az idősebb, akár felnőtt érdeklődőket is várjuk, akik elhívást éreznek magukban a gyerekszolgálat, illetve a tánc iránt, így tanulva ezekről a szolgálatokról.  

Próféta Suli

Az idén 15 éves Próféta Iskola sokunk számára egy kihagyhatatlan szellemi műhellyé vált, ahol a biblikus felkészítések mellett törekszünk az erő, a szeretet és a józanság hármas mércéjét alkalmazni.

Szeretnénk továbbra is nagyobb hangsúlyt helyezni a képzések mellett Isten jelenlétének megélésére.

Az elmúlt évek bizonyították, hogy felnőtt egy érett, hiteles magyar prófétai csapat, akik a szolgálatokat végzik, de tervezzük nemzetközi szolgálók meghívását is.

Az Alabástrom Projekt Misszió idén is a szerdai napon segíti a Nemzeti Prófétai Mozgalom látását, hogy százak és százak növekedjenek ajándékukban és érjék el az embereket mind a helyszínen, mind online módon.

Ha szeretnél növekedni a prófétai ajándékban vagy csak egyszerűen időt tölteni egy prófétai közegben Istennel, várunk szeretettel!

Evang suli

Ebben az évben ismét megrendezésre kerül az Evangélista Iskola gyakorlati evangélizációs kurzusa. 

  • Hisszük azt, hogy a Szent Szellem minden újjászületett hívő ember hitét, személyes történetét, tanúskodását használni szeretné abban, hogy sokak  élete, akik még nem találkoztak személyesen Jézussal, gyökeresen megváltozzon.
  • Hisszük, hogy a kurzus során a résztvevők egy olyan erőteljes inspirációt kapnak a Szent Szellemtől, ami radikálissá teszi Őket az evangélium hirdetésében. 
  • Hisszük, hogy az itt töltött idő új távlatokat nyit előttük a Szent Szellem természet feletti munkájának megragadásában, mivel hisszük, hogy AZ EVANGÉLIUM ISTEN EREJE!

Délelőttönként kipróbált, az evangélizálásban, bizonyságtételben gyakorlott szolgálók tanítanak, inspirálnak bennünket arra, hogy bátran kilépjünk a környezetünk, barátaink, ismerőseink felé az evangéliummal. A hitüket, személyes tapasztalataikat osztják meg velünk, hogy hatékonnyá váljunk a bizonyságtételben.
Nem egyszerűen arról tanulunk majd, hogy hogyan osszuk meg személyes történetünket másokkal, hanem arról is, hogy hogyan szolgáljunk a Szent Szellem erejével a világ felé, átélve Isten Királyságának természet feletti valóságát!

Délutánonként tapasztalt utcai evangélisták vezetésével, Debrecen utcáin hirdetjük Jézus szeretetét, imádkozunk az emberekért, a betegek gyógyulásáért, a szükségben levőkért. Meghívjuk Őket a Dics Suli esti, szabadtéri rendezvényeire, ahol egy újabb erőteljes istenélmény vár rájuk.

Mindeközben a kurzus belső helyszínén közbenjáró ima és dicsőítés zajlik majd az utcai szolgálatért.
A kurzus részvevői a délutánok folyamán, szabadon választva mind az utcai evangelizálásban, mind a közbenjárásban részt vehetnek.

Festés és Kreativitás

Szeretettel tolmácsoljuk  Linwood Berry szavait a kurzusról:
“A 2020-as meglehetősen nehéz év után, miután sok időt töltöttem a házon belül, most újra utazhatok, és alkothatok a műtermen kívül is. Ez egy csodálatos szabadságot jelent. A társadalom erőteljes nyomást helyezett az emberre, hogy ne hagyja el az otthonát, hogy különüljön el, és félelmet ébresztett, nehogy az emberek kapcsolatban legyenek egymással. Egy ilyen időszak után azt gondolom, hogy Isten embereinek ki kell lépnie, az életével kell bemutatnia az Evangéliumot és bátran kapcsolatba kell lépnie a külvilággal, az emberekkel.

Így ebben az évben a Dics-Suli festőkurzusának témája: “Menjetek el az egész világra…és alkossatok!” Kilépünk tehát a műteremből a külvilágba.

Hogy fog ez kinézni a gyakorlatban? Kétféle módon fogunk dolgozni:

  1. Vázlatok a városban: Megtanuljuk, hogy hogyan készítsünk gyors vázlatokat egy vázlatfüzetbe. Ezeket tintával és vízfestékkel fogjuk elkészíteni. Pár hasznos tanács után kimegyünk a városba, és megkezdjük a vázlat-túránkat.
  1. Műterem a hátizsákban: Kifejlesztettem egy olyan módszert is, hogy hogyan tudok a szabad ég alatt festeni. Mindent, amire szükségem van, egy hátizsákban viszem magammal. Ezt a tudást szeretném megosztani a tanulókkal (habár ez talán egy kicsit nehéz lesz a kezdőknek). Festővásznakra fogunk akrilfestékkel festeni a szabadban. Természetesen nem kell majd ott befejeznünk a képeket, de készítünk majd fényképeket a helyszínről, elkezdjük a festést, és befejezzük a műteremben.

A fő ötlet tehát az, hogy kilépjünk a műteremből és hagyjuk, hogy a természet adjon ihletet az alkotásainkhoz.”

Nézd vissza az alkalmakat